SEKELJ GULAŠ

                                                       SEKELJ GULAŠ

Tradicionalno madjarsko jelo ,malo ljutkasto posluženo sa kiselom pavlakom je pravi gurmanluk kome niko nemože da odoli ,a začini mu daju baš finu specifičnu notu ukusa i mirisa 
Ko voli kašikom ovo je pravi izbor jela .
 Sekelj gulaš se služi sa palentom ,barenim krompirom ,krompir pireom ili sa kuvanim knedlama .
 Ja sam odlučila da skuvam knedle od starog hleba a Vi možete po ukusu ukućana. 





Potrebni sastojci za gulaš 

-500 junećih rebara isečenih na kocke
- 250gr suvog junećeg mesa isečenog na koceke
 -500 kiselog kupusa isečenog na sitnije 
-2 glavica crnog luka,
- 1 kašika začinske slatke paprike
- 1 kašičica dimljene ljute paprike 
-1kašika suvog začina 
-1 litar vode 
-pola kašikice mlevenog bibera 
-so po ukusu 

Način pripreme

 U šerpi na ulju prodinstati crni luk .Dodati suvo meso prodinstati i dodati juneća rebra . Kad je meso promenilo boju sipati vodi i na laganoj vatri krčkati 50minuta , Dodati kiseli kupus.Sad dolazi najzanimljiviji deo dodavanje začina . Za divnu crvenu boju dodati začinsku slatku papriku promešati , Da malo začinimo i zaljutimo naš Sekelj gulaša , dodati dimljenu ljutu mlevenu papriku i biber Dodati so i suvi začin i krčkati još 30minuta .Kupus netreba da bude raskuvan neka malo krcka , 

Potrebni sastojci za knedle 

200gr brašna 
1 jaje
 pola kašičice soli 
pola kašičice šećera
 pola kašičice suvog kvasca
 75 ml mleka
 2kriške starog hleba isečene na sitnije kockice

Način pripreme knedli 
 Jaje umutii sa mlekom . dodati so šećer .so.suvi kvasac i brašno Zamesiti pa dodati isečene kockice hleba . Testo za knedle je malo tvrdje ali tako treba i da ostane , Testo ostaviti da nadodje Nadošlo testo podeliti na dva dela pa formirati tanje valjke .Valjke uvaljati u prezle i skuvati u šerpi na pari . Kuvati 25 minuta . Sekelj gulaš servirati i poslužiti sa kiselom pavlakom i isečenim knedlama .Ako nevolite kiselu pavlaku poslužite sa nekim ljutim sosom .Prijatno.

Коментари

Популарни постови