Zapečena butkica
Recept je originalan i iz jedne pivnice u Pragu. Vlasnica Pivnice u Pragu bila je jako ljubazna da podeli recept sa mnom, a ja ga rado poklanjam ljubiteljima dobrog zalogaja. Mnogo mi se dopao i način serviranja butkice. Pečena butkica servira se na drvenoj dasci sa zabodenim nožem, a konzumira se uz pivo tamno ili svetlo, Vi odaberite.
POTREBNI SASTOJCI ZA PRIPREMU
1 butkica
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
1 kašika soli
5 gr bibera u zrnu
500ml piva
NAČIN PRIPREME
Butkicu oprati i staviti u veću šerpu luk iseći na krupnije komade dodati očišćenu šargarepu ,so , biber i sipati vode da se prekrije butkica
Šerpu staviti na ringlu i kuvati 30 minuta
U dublju tepsiju staviti pek papir na pek papir staviti poluobarenu butkicu
dodati malo bibera u zrnu , pa preliti sa pivom
Tepsiju pokriti alu folijom i staviti u rernu na 200 stepeni 45 minuta
Zatim skinuti foliju temperaturu rerne pojačati na 250 stepeni pa i butkicu zapeći u rerni još 15 minuta da dobije finu hrskavu koricu
Pečenu butkicu servirati na drvenoj dasci sa zabodenim nožem Konzumirati je uz pivo
Način serviranja butkice i recept je iz jedne pivnice u Pragu a vlasnica pivnice bila je ljubazna da podeli recept samnom a ja ga rado delim sa Vama
Vreme pripreme je 90 minuta a dovoljno je za 4 osobe
Pivo sa kojim sam pravila butkicu kupila sam u selu Krusevice.Vi mozete i neko nase pivo .Po povratku kući odmah sam isprobala recept i znate šta to je to i miris i ukus Praga usred Beograda .
Prijatno i uslast svima koji se odluče da isprobaju recept .
Коментари