Voćna fantazija sa jagodama

POTREBNI SASTOJCI ZA BISKVIT
Za biskvit:
4 jajeta
4 kašike šećera

4 kašike brašna
4 kašike ulja
1/2 kesice praška za pecivo
800 g jagoda za ređanje po biskvitu


POTREBNI SASTOJCI ZA PRELIV BISKVITA  


200 g jagoda
3 kašike šećera


POTREBNI SASTOJCI ZA BELI KREM

500 ml slatke pavlake
500 ml kisele pavlake
125 g šećera u prahu
1 kesica želatina


POTREBNI SASTOJCI ZA UKRAŠAVANJE  


200 g jagoda
3 kašike šećera
1 kesica želatina


NAČIN PRIPREME 

 Priprema biskvita: Jaja umutiti sa šećerom dodati ulje prašak za pecivo i brašno. Masu sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni 15 minuta. Na ohladjen biskvit poredjatui jagode uspravno.

 
Jagode isckati staviti šecer i kuvati 15 minuta ohladiti p
reliv.




Šupljine izmedju jagoda preliti sa prelivom.

PRIPREMA BELOG KREMA


Kesicu želatina potopiti sa 5 kašika vode i ostaviti da nabubri 10 minuta. Slatku pavlaku umutiti dodati kiselu pavlaku dodati šećer u prahu. Zatim želatin rastopiti na laganoj vatri i umešati u beli krem. Na biskvit sa jagodama staviti beli krem.

UKRAŠAVANJE KOLAČA

 Želatin napraviti po uputstvu ssa kesice. Jagode i šećer staviti na ringlu i kuvati 5 minuta prohladiti. U prohladjene jagode dodati rastopljen zželatin i preliti preko bele kreme ohladiti i to je to. Prijatno.





Постави коментар

Популарни постови