Pileća džigarica sa belim vinom
Potrebni sastojci:
- 200gr pileće džigerice sečene
- 500gr šampinjona isečenih na listiće
- 2 kašike ulja
- 200ml neutralne pavlake za kuvanje
- 200ml kisele pavlake
- kajenski biber po ukusu
- 1 kašike paradajz pirea
- 1 kom ljuta papričica sitno seckana
- 2 čena belog luka izgnječena
- 250 ml belog vina
- 1 glavica crnog luka sitno seckana
- so po ukusu
- biber po ukusu
- suvi začin po ukusu
Pileću džigericu oprati i seckati malo krupnije.Šampinjone oprati i iseće na listiće.
U veći dublji tiganj po ogućnosti Vok iseckati glavicu crnoga luka ,dodati kašiku ulja i malo prodinstati ,dodati iseckane šampinjone i dinstati dok sva voda koju su pustili šampinjoni ne ispari.
U drugi tiganj staviti kašiku ulja pa malo propržiti džigericu samo da promeni boju, zatim džigericu staviti u tiganj sa pečurkama dodati so,biber, suvi začin po ukusu, seckanu ljutu papričicu,i sve zajedno promešati dodati kašiku paradajz pirea sipati belo vino, krčkati na laganoj vatri 20 minuta.
Kiselu i neutralnu pavlaku pomešati dodati u tiganj sa džigericom i šampinjonima u to dodati i dva čena izgnječenog belog luka pustit da se prokrčka još 5 minuta .gotovo jelo posuti seckanim peršunom i poslužiti uz čašu belog vina.
Prijatno.
U veći dublji tiganj po ogućnosti Vok iseckati glavicu crnoga luka ,dodati kašiku ulja i malo prodinstati ,dodati iseckane šampinjone i dinstati dok sva voda koju su pustili šampinjoni ne ispari.
U drugi tiganj staviti kašiku ulja pa malo propržiti džigericu samo da promeni boju, zatim džigericu staviti u tiganj sa pečurkama dodati so,biber, suvi začin po ukusu, seckanu ljutu papričicu,i sve zajedno promešati dodati kašiku paradajz pirea sipati belo vino, krčkati na laganoj vatri 20 minuta.
Kiselu i neutralnu pavlaku pomešati dodati u tiganj sa džigericom i šampinjonima u to dodati i dva čena izgnječenog belog luka pustit da se prokrčka još 5 minuta .gotovo jelo posuti seckanim peršunom i poslužiti uz čašu belog vina.
Prijatno.
Predlog za serviranje |
Коментари